top of page

Green Arrow/Black Canary (2008)

2022de tanıştığım ve beni etkileyen bir çizer olan Dale Eaglesham'ın çizdiği serilere bakarken Green Lantern: Our Worlds at War'a denk geldim ve tek sayılık bir hikaye olduğunu anlayınca biraz üzülsem de daha önce sadece ismine maruz kaldığım bir yazar olan Judd Winick'e hayran oldum. Winick neler yazmış diye bakarken de Cliff Chiang ile yaptığı bir seri olduğunu görünce tereddütsüz bir şekilde Green Arrow/Black Canary okumaya başladım.


Seri, Oliver Queen'in bir kez daha ölmesi ile başlıyor ve olayları, hatta karakterleri bile bilmeseniz kendinizi akışa kaptıracağınız nitelikte bir kurgu ile ilerliyor. Kemik kadrosu olan Green Arrow, Black Canary, Connor Hawke ve Speedy'nin yanı sıra bolca DC karakterinin de dahil olmasıyla, seri Justice League Unlimited hissi vermeyi ve okuyucuların DC evreninde neleri sevdiğini hatırlatmayı çok iyi başarıyor.


Winick'in yazdığı 15 sayının merkezinde "aile" konseptinin olması, karakterler arasındaki sağlam diyaloglar ile bu temanın sürekliliğini sağlıyor ve de çizerler sayesinde elde edilen "eğlenceli" aksiyon sahnelerinin sağladığı hafifliğin seriyi içi boş bir hikaye haline gelmesini önlüyor.


Uzundur beni Green Arrow/Black Canary kadar tatmin eden bir ana akım çizgi roman okumamıştım. Vakti ve erişimi olan herkese öneririm.




20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

2024 İyileri

Multiple Warheads Wild Thing or My Life As A Wolf Teenage Mutant Ninja Turtles Classics RALPH AZHAM In: A Graphic Novel

2023 İyileri

The Cowboy Wally Show Fires & Murmur Laura Dean Keeps Breaking Up With Me Magic Fish Keeping Two Ultrasound Therapie De Groupe Blast ThunderBeast Halcyon Captain America (2023)

Lupus

bottom of page